JH Koirankopin lämmitin. JH Koirankopinlämmitin 2013
Lämmitin on tarkoitettu koirankopin ainoaksi lämmittimeksi talviaikana. Lämmittimessä ei ole termostaattia vaan lämmitin on niin mitoitettu että pakkasella lämmittimen pinta tuntuu viileältä. Kun koira makaa lämmittimen päällä filmivaneri pinnan lämpöhäviö vähenee ja lämmittimen pinta tuntuu lämpimältä. Samoin kuin laumassa koirat ottavat lämpöä toisistaan nukkumalla kylki kyljessä kiinni. Lämmitin toimii oikein kun ulkoilman lämpötila on alle 0 c . Talven suojakeleillä jolloin lämpötila nousee plussan puolelle lämmitintä ei tarvitse ottaa pois päältä, mutta koira ei ehkä halua maata lämmittimen päällä. Ulkoilman lämpötilan ollessa yli +10 c lämmitintä ei saa käyttää jatkuvasi. Elävä termostaatti

Koirankopinlämmitin soveltuu myös kissoille ja kaneille ym. lemmikkieläimille.

Koirankopinlämmittimen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huommiota lemmikkieläimen turvallisuuteen ja siksi koirankopinlämmitin toimii normaalia alhaisemmalla suojajännitteellä 12 Volttia.

Paketti1 KUVA3

Kysymyksiä ja vastauksia Kysymyksiä ja vastauksiataiLinkki phpoint palvelimelle

Tuotteilla yhden vuoden takuu.
2009/2010 vuoden koirankopinlämmittimen mitat 476mm x 390mm vahvuus 22mm.

Tilaa postiennakolla: PAKETTI 179,-eur +postikulut (sis. Alv 24% )
. Nopeat noimitukset.
Puh. 03-4747381 Puh.0505207252

.

Soita ja nouda täältä
Sähköliike J . Haikala Tmi
Metsälänkatu 9
35820 Mänttä
jouhai@phpoint.fi
Suunnitellut Jouko Haikala
Toisen palvelimen sivu uuteen ikkunaan

Asennusohje:
Koirankopin lämmitin on tarkoitettu asennettavaksi koirankopin lattialle. Kun koirankopin lämmitin on pienempi kuin koirankopin lattia, voidaan jäävä kolo rimoittaa ja levyttää. Sähköjohdot ja muuntaja on asennettava rakenteiden sisään tai koteloitava niin ettei koira pääse niitä pureskelemaan. Koirankopinlämmitin asennetaan filmivaneri pinta ylöspäin, johto liittimen puoli seinää- tai toista koirankopin lämmitintä vasten. Seinän alanurkkaan poratun reiän kautta johto ja muuntaja asennetaan kopin ulkopuolelle ja suojataan koiran puremilta. Johto kytketään lämmittimen alla olevaan ruuviliittimeen, jos tulee kaksi lämmitintä niin lämmittimet kytketään ensin yhteen välijohdolla ja sitten toiseen lämmittimeen kytketään muuntajasta tuleva johto.

Elävä termostaatti.
Kaikkien sähkölämmittimien toimintaan vaikuttaa lämmittimen peittäminen jollain lämpöä eristävalla aineella esim. pyyhheliinalla. Tavanomaisissa lämmittimissä lämmittimen peittäminen on haitallista tai kokonaan kiellettyä.
Kehittämässäni koirankopin lämmittimessä tätä peittämisen aiheuttamaa ilmiötä käytetään hyväksi. Koira kehollaan peittää koirankopinlämmittimen ja saa koirankopin lämmittimessä aikaan lämmön nousun. Koiran poistuttua koirankopin lämmittimen päältä koirankopin lämmittinen lämpötila laskee. Näin koira toimii "elävänä termosttaattina".

Kaikki oikeudet pidätetään © 2005 Jouko Haikala